Lasek ooglaseren

Laser Assisted Epithelial Keratomileusis  (LASEK)

Een LASEK behandeling is eigenlijk heel eenvoudig. Er wordt eerst een stukje van de beschermhuid van het ook losgemaakt waarna de bolling van het oog wordt gecorrigeerd door een laser. Daarna wordt het stukje beschermhuid weer teruggeplaatst.
Dit alles kan zonder hechtingen worden uitgevoerd omdat het oog het verwijderde stukje in een soort van vacuüm weer vastzuigt.

Zolang de bewerking van de bolling van het oog goed verloopt is er niets aan de hand. Een standaard ingreep. Wanneer er echter fouten worden gemaakt is het een heel ander verhaal. De ogen kunnen hierdoor dermate beschadigd raken dat herstel door middel van laserbehandeling niet meer mogelijk is.
De gewenste effecten van een laserbehandeling zijn bij mislukking dus definitief van de baan.
Het goede nieuws is dat dit bijna nooit voorkomt. Een LASEK behandeling is heel standaard.

Enige naweeën kun je wel verwachten na zo'n behandeling van het oog. Het oog zal, zeker in het begin, erg gevoelig zijn voor licht en aanraking.
Uiteraard krijg je daarvoor pijn bestrijdende middelen en na een aantal dagen zal dit moeten afzakken. Gebeurt dit niet dan moet je teruggaan of naar je huisarts gaan. Neem altijd het zekere voor het onzekere in dit soort gevallen.

succes